VANGUARD MOTOGUZZI

VANGUARD MOTOGUZZI

Vanguard presenteert het verhaal achter de jeans & bikes!

VANGUARD MOTOGUZZI V8

Met inmiddels vier one of a kind Vanguard Moto Guzzi café racers in de stal is het tijd om deze uit te lichten. De V8 uit 1955 is een van de meest legendarische motoren uit de geschiedenis. Deze 500cc grote 8-cilinder, met zijn opvallende ‘badkuip’ en in de lengte geplaatste motorblok, gooide alle bestaande conventies uit die tijd overboord. Vanguard besloot op basis van deze levende legende een nieuw hoofdstuk aan het dikke boek van Moto Guzzi toe te voegen. Door een collaboratie aan te gaan met custom built bouwers Numbnut Motorcycles uit Amsterdam, voor zowel een Vanguard jeans als een nieuwe bike. In samenwerking met het Zwitserse Gannet Design ontwierp Numbnut een unieke contemporary versie van de klassieke Moto Guzzi V8. In het design zijn 8 features van de V8 Racer Jeans verwerkt en andersom. Zo wordt de kentekenplaat op zijn plek gehouden met de tire track rivets uit de jeans, is het zadel gemaakt met hetzelfde drievoudige stiksel als de jeans en zijn de bar-end caps en het zadel voorzien van een embossed Vanguard logo. Een perfecte collab tussen Moto Guzzi, Vanguard en Numbnut met een uniek eindresultaat: de Vanguard Moto Guzzi V8

KEEP IT COOL, KEEP IT BLUE
KEEP IT COOL, KEEP IT BLUE

KEEP IT COOL, KEEP IT BLUE

VANGUARD MOTOGUZZI V7

Vanguard maakte ter ere van de 50e verjaardag van de Moto Guzzi V7 een hele diepe buiging naar het Italiaanse merk met de bouw van de custom built Vanguard Moto Guzzi V7 Anniversary Bike. Ontworpen door het Zwitserse Gannet Design, dezelfde studio die ook tekende voor het ontwerp van de door Numbnut Motorcycles gebouwde Vanguard Moto Guzzi V8 Racer. Deze keer werd de custom built bike gebouwd door Wrench Kings uit Bilthoven. Op de machine zijn allerlei verwijzingen naar Vanguard en de V7 Anniversary Jeans te vinden, zoals de gelakte tank met denim effect, het achterlicht met een V-patroon en het embossed logo op de tank. Het handgemaakte zadel heeft dezelfde kleur als de doorgestikte back patch. De bouten op de motor hebben dezelfde kleur als de rivets van de jeans en de in de handvaten verwerkte knipperlichten hebben het Vanguard-logo op de zijkant. Speciaal voor de presentatie van de V7 Custom ontwierp pinstriper Martijn Krabman een one-off custom helm met hetzelfde design-thema als de jeans en de motor.

VANGUARD MOTOGUZZI V850

Vanguard bouwt door de jaren heen unieke cross-overs tussen haar jeans en custom built Moto Guzzi motoren. Ook in deze collectie vond er weer een vruchtbare kruisbestuiving plaats tussen het bouwen van een custom built bike en het ontwikkelen van een nieuwe jeans. De nieuwe V850 Rider Jeans is een zogenaamde NOOS (Never Out Of Stock) jeans, gemaakt van een soepele 4-way stretch denim en verkrijgbaar in twee nieuwe wassingen: Clean Dark Blue en Mid Blue Used. Tegelijkertijd brachten de mannen van Wrench Kings de ‘Master of Endurance’ tot leven: de door Gannet Design ontworpen Moto Guzzi V7. Het design is een respectvolle verwijzing naar de legendarische Moto Guzzi V850 Le Mans en een ode aan zijn rijke racehistorie. De futuristische custom heeft diverse details, die verwijzen naar de jeans en andersom, zoals de kleur en stiksels van het zadel, de V-vormige cut-out voor het achterlicht, de waistband patch in Decadent Chocolate, de triple highway stitching, de V boven de backpocket en het ritsje aan de zijkant van het zadel.

VANGUARD MOTO GUZZI V85

Voor The Spark-collectie van FW20 reden we een hele andere route: met de Vanguard V85 design challenge hebben we vijf professionele custom built bouwers uitgedaagd om een one-of-a-kind ontwerp te maken voor de nieuwe Vanguard Moto Guzzi Scrambler bike. Alle ontwerpers kregen de vrije hand, alleen moesten er bepaalde elementen van de nieuwe V85-jeans in het design terugkomen.

Luuc Muis van LM Creations uit Groningen was met afstand de bouwer met de meeste stemmen. Na het vieren van de overwinning is hij vol gas aan de bak gegaan om de geleverde Moto Guzzi Scrambler om te bouwen naar zijn winnende design. Eerst heeft hij de motor gestript en daarna stap voor stap de transformatie in gang gezet. Van het frame aanpassen en het ontwerpen van een nieuwe tank tot een set andere banden en nieuwe kopdeksels gemaakt met een 3D-printer. De hout look & feel, die ook in de knopen en de backpatch van de jeans terugkomt, is door Luuc onder andere verwerkt in de nieuwe tank. En, het eindresultaat mag er zijn!

Vragen?